انواع آرد

۱- آرد نول (wheat flour):

آرد نول که با نام‌های آرد سه صفر و آرد سفید قنادی نیز معروف است دارای بافتی کاملا یکنواخت و دانه‌بندی نرم و کیفیت پروتئین بسیار بالاست. رنگ آرد نول روشن و عاری از سبوس و لکه است و میزان سبوس‌گیری این آرد بسیار زیاد است (حداقل ۲۳%) که اگر بخواهیم مهمترین کاربرد این آرد را بیان کنیم، می‌توان به تهیه انواع محصولات قنادی اشاره کرد.

۲- آرد گندم کامل (Whole wheat flour):

آرد گندم کامل همان آرد سبوس‌دار است که در آرد‌های نان سنگک از این نوع آرد استفاده می‌شود. میزان سبوس‌گیری آرد سنگک حدود ۵% است و این آرد به دلیل دارا بودن سبوس زیاد، رنگ قهوه‌ای دارد و جالب است بدانیم که در این نوع آرد، هیچ یک از اجزای گندم طی فرایند تبدیل به آرد از بین نمی‌رود.

۳- آرد ستاره (فانتزی سابق):

برای تهیه نان بربری، نان‌های حجیم و نیمه حجیم از آرد ستاره (فانتزی سابق) که میزان سبوس‌‎گیری ۱۸٪ دارد، استفاده می‌شود اما موارد ذکر شده از مهمترین کاربردهای این نوع آرد است. از دیگر موارد استفاده این آرد می‌توان به استفاده در برخی محصولات قنادی اشاره کرد. محصولاتی که در آن از آرد ستاره استفاده می‌شود، دارای بافتی انعطاف‌پذیر و اسفنجی می‌باشند.

۴- آرد جوانه گندم :

شاید این سوال پیش آید که آرد جوانه گندم چگونه تهیه می‌شود؟ گندمی که به طور کامل جوانه زده را در آفتاب خشک و سپس آسیاب می‌کنند تا آرد جوانه گندم حاصل شود بله به همین سادگی! آرد جوانه گندم، آردی است که تنها از بخش نشاسته‌ای و جوانه گیاه به وجود آمده است و سبوس را ندارد. این نوع آرد به نام مالت در بازار عرضه می‌شود که در تهیه انواع کلوچه، حلوا، سمنو و سوهان از آن استفاده می‌شود که از دیگر کاربردهای مهم این آرد یعنی آرد جوانه گندم می‌توان به استفاده در لاغری اندام‌ها، چاق کردن صورت، بدنسازی و غیره اشاره کرد.